Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, doğduğu şehir olan Eskişehir Odunpazarı'ndaki Atatürk Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelerek, "Kariyer Planlaması ve Başarı" konulu söyleşi yaptı.
Bilimsel İmkanlarla Dolu Geleceğinizi Şekillendirmek Sizin Elinizde!
Söyleşi kapsamında bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşan ve kendi hayatından da örnekler vererek gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Hasan Mandal, gençlere çalışmanın ve hayal kurmanın anahtar kavramlar olduğunu belirtti. Doğduğu, ilk, orta ve lise eğitimini tamamladığı şehir Eskişehir’de başlayan ve TÜBİTAK Başkanlığına uzanan kariyer yolculuğunu anlatan Başkanımız konuşmasında kendisinin de bir TÜBİTAK bursiyeri olduğunu belirterek gençlere “Bilimsel imkanlarla dolu geleceğinizi şekillendirmek sizin elinizde” dedi.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın gençlere tavsiyesi “Hayallerinizin peşini bırakmayın”
Söyleşide bilim ve teknoloji farkındalığı yüksek, disiplinleri aşan bireylerin önemine vurgu yapan Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, 2018 ve 2022 yıllarında talep edilen/edilecek beceriler arasında aktif öğrenme ve öğrenme stratejileri üzerine gençlere bilgiler verdi. Yüksek teknolojilerle değişen insan kaynağı ihtiyaçları konusunda da gençlere açıklamalar yapan Prof. Dr. Hasan Mandal, geleceği şekillendiren teknolojik değişimlerden bahsetti. Prof. Dr. Hasan Mandal, “Geleceği şekillendiren teknolojileri sadece popüler oldukları için değil oluşturacağı etki açısından değerlendirmek gerekiyor” dedi.
TÜBİTAK’ın gençlerin hayallerine ulaşması konusunda destek veren önemli bir Kurum olduğuna dikkat çeken TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın gençlere tavsiyesi “Hayallerinizin peşini bırakmayın” oldu.
TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinin önemine de değinen Başkanımız, Bilim söyleşilerinin bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinlikler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanıyor” dedi.
Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi Aralık ayı sonuna kadar 81 ilimizde 955 bilim söyleşisinde bilim insanlarımızla buluşturacağız.
Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın 2014’ten beri yürüttüğü ve 400’e yakın etkinlikle 65 binden fazla öğrenciye ulaştığı Bilim Söyleşilerini daha da yaygınlaştırmak için yaptıkları çalışmalardan bahsederek “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi Aralık ayı sonuna kadar 81 ilimizde 955 bilim söyleşisinde bilim insanlarımızla buluşturacağız” dedi.
2019 yılı için ikinci çağrı döneminde ise hem başvuru sayıları hem de planlanan etkinlik sayıları katlanarak arttığını belirten Başkanımız, “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri için hazırlanan portalda, ikinci başvuru döneminde, çeşitli üniversitelerden konuşmacı olmak isteyen 748 öğretim üyesi ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen 81 şehirden toplam 1054 kurum, hazırlanan çevrimiçi başvuru sistemi ile etkinlik tercihlerini oluşturdu. Başvurular arasında birbirleri için uygun olanlar, zaman, yer, hedef kitle ve söyleşi konusu tercihlerine göre kontenjanlar dâhilinde eşleştirildi. Tercihlerin uyuşmaması nedeniyle eşleştirme yapılamayan konuşmacı ve kurum temsilcilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi. 31 Aralık’a kadar sürecek 1044 etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, bilim ve sanat merkezleri ile bilim merkezleri ev sahipliği yapacağını belirten Prof. Dr. Hasan Mandal, “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri için belirli zamanlarda başvurular alınıyor. Bir sonraki başvuru döneminin Şubat ayında olması planlanıyor. Konuşmacı olmak isteyen bilim insanları ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen kurumlar, başvuru ve ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri portalını (bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr) ziyaret edebilir.” dedi.