TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam etmekte. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında desteklenen 1231 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirmiştir. 2019 yılı 1. Çağrısı kapsamında 30 Uygulayıcı Kuruluş girişimcilere eğitim, mentorluk, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmeti sağlamıştır.
Programın 2. Aşamasında girişimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanmaktadır. Ayrıca BiGG desteği alan girişimcilerden bir grubun, İngiltere ile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı girişimiyle başlatılan ve TÜBİTAK tarafından yürütülen Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında Royal Academy of Engineering tarafından yürütülen “Leaders in Innovation Fellowships” Programından faydalanmaları sağlanmaktadır.
BiGG 2019 yılı 1. Çağrısına 4194 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 1589 girişimci 30 Uygulayıcı Kuruluş’tan 1. Aşama desteği aldı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 395 girişimcinin iş planları TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. Aşama panelleri kapsamında değerlendirildi. Akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu 155 girişimcinin 2019 yılı 1. Çağrısı kapsamında Teknogirişim Sermayesi Desteği alması uygun bulundu.
2012-2019 Yılları Arasında 1386 Teknogirişim Firması BiGG Desteği Almaya Hak Kazandı
BiGG 2019 yılı Çağrısı ile desteklenecek girişimcilerle birlikte toplamda 1386 teknogirişim firması Programdan yararlanarak kurulmuş olacak.
Desteği almaya hak kazanan 155 girişimci Ocak ayında şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayacak, 1 Şubat 2020 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.